Fakta om bruk av massasjepistol

 

Forebygging og forbedring av muskelskader med massasjepistol

Dypvevsmassasje med massasjepistolen frigjør væsker og spenning i de dype musklene. Dette gir forbedret blodsirkulasjon, som bidrar til raskere reparasjon av muskelvev ved muskelskader. Massasje er kjent for å være en av de mest effektive formene for rehabiliteringsbehandling, fordi det både fremskynder gjenopprettningsprosessen og forhindrer skade på nytt. 

Lindrer muskelspasmer og stølhet

Massasjepistolen kan bidra til å lindre muskelspasmer og stølhet etter en intens treningsøkt. Muskelspasmer bidrar også til muskel-iskemi, noe som betyr at det ikke er riktig blodforsyning til muskelen. Massasjepistolen bidrar til forbedret blodsirkulasjon og lindrer dermed plagene.

Redusere melkesyre

Melkesyre er et avfallsstoff som produseres i musklene når de brukes. Når du holder treningen på et moderat nivå, klarer kroppen å omdanne melkesyren til energi. Men når du anstrenger deg hardt må kroppen omdanne karbohydrater og fett til energi, og da øker produksjonen av melkesyre for å hjelpe musklene med prosessen. Når nivået blir høyt klarer ikke lenger musklene å transportere det bort, og det blir lagret i musklene. PH-verdien synker, og muskelene blir sure og stivner. Bruk av massasjepistol etter trening hjelper musklene med å bli kvitt melkesyre ved å øke blodgjennomstrømming og gi økt tilførsel av næringsstoffer og blod. Dette forebygger også stølhet.

Velvære  

Ved å løse opp i muskelspenninger kan massasjepistolen gi andre helsemessige fordeler, som økt mobilitet og bedre søvn. Det kan virke positivt på en mengde problemstillinger, som angst og depresjon, smertesyndromer, fordøyelsessykdommer og søvnløshet. I tilegg til alle fordelene med å bruke massasjepistol regelmessig kan den også brukes kun til massasje og velbehag. 

Bryter opp arrvev

Arrvev består av kollagenfibre som hjelper til med å reparere svekkede kroppsfibre. Dypvevsmassasje hjelper til med å mykgjøre og bryte opp arrvev etter operasjoner eller sår, og kan dermed lindre ubehag og stramhet. Massasjepistolen kan også brukes til å lindre idrettstraumer. 

 

Aktiverer nervesystemet

Nervesystemet aktiverer og kontrollerer muskelaktivitet og opprettholder homeostasen i kroppen. Massasjepistolen er med på å stimulere nervesystemreseptorene som setter i gang utvidelser av blodårene i hud og muskler, reduserer stress og får musklene til å slappe av mens de forbedrer muskelens bevegelighet.

Munnstykkets bruksområde

Helsefordeler ved bruk av massasjepistol. Les mer om effekten ved bruk av massasjepistol her.

 

Hvordan bruke massasjepistolen 

Det skal lite til for å få veldig gode resultater. Start massasjepistolen på ønsket hastighet og legg den deretter på bruksområdet. Du trenger ikke å legge på mye press. Anbefalt bruk er 1-3 minutter på de forskjellige muskelgruppene. En full kroppsmassasje trenger ikke å ta mer en 15 min. Ikke bruk massasjepistolen på sår, brukne bein eller hodet. Dersom du har en kronisk sykdom anbefaler vi at du tar kontakt med fastlege før bruk.