Hjemmetrening

 5 tips til å lykkes med hjemmetreningen

Tips 1:
Når du setter i gang med hjemmetreningen er det viktig å ha en plan. Du burde sette av en realistisk plan for tidspunkt og varighet. Det er også veldig greit å informere de rundt deg om at du skal trene, slik at du kan unnagå øvrige distraksjoner. Det blir ofte mye enklere å gjennomføre en treningsøkt dersom den er planlagt og du vet hva du skal gjøre. Gjerne invester i produkter du syntes ser interresante og morro ut. 

Tips 2:
Sørg for at du har det nødvendige utstyret for å utføre de øvelsene du ønsker og velg øvelser du liker. Dette er veldig viktig for at du skal klare og gjennomføre øvelsene og holde deg motivert over en lenger periode. Det kan også være lurt å variere treningen for å ikke bli lei. 

Tips 3:
Det blir fort veldig krevende å yte når du sover lite. Dette kan skyldes blant annet at O2-opptaket går ned ved søvnunderskudd eller at du bare mangler motivasjon og viljestyrke. I forbindelse med restitusjon er også søvn veldig viktig. Gi kroppen minst 7-8 timer søvn hver natt. 

Tips 4:
Det kan være lurt å spise litt før treningen sånn at du ikke blir sulten og kan yte mest mulig. Etter treningen bør du spise og drikke så raskt som mulig for å få maksimalt ut av treningen. Dette er ekstra viktig om du ønsker å ned i vekt. Det er veldig viktig å ha et sunt og varierende kosthold sånn at du får i deg de nødvendige byggeklossen kroppen er avhengig av. Mange sier at rundt 70% av resultatet fra treningen er laget på kjøkkenet. 

Tips 5:
Ha det gøy! Som nevnt i tips 2 er det viktig at du utfører øvelser og treningsprogram som du trives med. Om du ikke liker treningen du holder på med kan det fort bli veldig tungt å holde det gående i en lenger periode. Test forskjellige øvelser, forskjellige program og ha varierte økter som du trives med.